Brievenbussticker: bespaar 30 kilo papier per jaar met een NEE-NEE of NEE-JA sticker

Wist je dat er per jaar meer dan 30 kilo aan papier en huis-aan-huisbladen in een Nederlandse brievenbus wordt gedaan? Dit is vaak al meer dan de helft aan het papieren afval van één huishouden. De oplossing is echter eenvoudig: met een brievenbussticker is het mogelijk om reclame en huis-aan-huisbladen te weren.

Met een NEE-NEE sticker weer je zowel reclamefolders als huis-aan-huisbladen. Wil je wel buurtkranten ontvangen? Neem dan een NEE-JA sticker. In sommige gemeenten is het al standaard dat je geen ongeadresseerde reclame ontvangt. Daar is het opplakken van een NEE-JA sticker nog niet nodig, maar je kan wel meer afval besparen met een NEE-NEE sticker.

Zo kom je aan een sticker:

Wil je papier besparen, maar tóch reclame en huis-aan-huisbladen ontvangen? Je kan deze bladen en folders ook online inzien. Bijvoorbeeld op Folderz, Voordeelmuis, Reclamefolder en Spotta. De laatste twee websites hebben ook een app. De meeste buurtkranten hebben ook een website of een app waar je het lokale nieuws kunt volgen.

Een brievenbussticker houdt geen geadresseerde reclame tegen, bijvoorbeeld van loterijen. Hiervoor kan je je afmelden via Stichting Postfilter. Dit is in een paar minuten geregeld via www.postfilter.nl.